Firefox Add-Ons

Ik had een grote liefde voor Google Chrome. Sinds dag 1 heb ik het gebruikt. Het was namelijk een van de snelste browsers. Sinds een aantal maanden gebruik ik het niet meer. Google integreert steeds meer van haar diensten in Chrome dat ik het niet meer wil gebruiken.

Ik ben daarom Firefox weer gaan gebruiken en dit bevalt erg goed. Er zijn een aantal extensies die ik zelf erg handig vindt en met liefde gebruik.

Multi-Account Containers

Wil je voorkomen dat Facebook je gegevens kan linken met profiel of wil je met meer dan twee accounts op een bepaalde dienst inloggen? Dan is dit dé add-on die je wilt gebruiken.

Je kan verschillende containers maken. Bijv een persoonlijke, voor werk en voor Facebook. Alle gegevens blijven binnen deze container. Met Office365 kan dit erg handig zijn. Ik heb 3 accounts en wil om instellingen te vergelijken met alle drie de O365 accounts tegelijk kunnen inloggen. Dat is met deze extensie mogelijk.

Download Add-On

uBlock Origin

Er zijn meerdere adblocker op de markt. De meeste populaire is momenteel ‘Adblock-Plus’. Ik zou tegen iedereen zeggen; Verwijder die rommel! Het is niet alleen een trage add-on. Het bedrijf achter deze add-on ontvangt ook nog miljoenen van advertentie bedrijven om advertensies door te laten.

Kies daarom voor uBlock Origin. Deze add-on is open-source en wordt door meerdere mensen zonder commerciële belangen onderhouden. Daarnaast kan je zelf elke lijst toevoegen of aanzetten die je maar wilt. Zelfs lijsten die meldingen verwijderen dat jij een adblocker aan hebt staan. Een extra filer die ik bijv. aan heb staan.

Download Add-On

Privacy Badger

Deze Add-On zorgt er voor dat het voor derden moeilijker of vrijwel

onmogelijk is om je te volgen. Hij blokkeert cookies of zorgt er voor dat ze na het bezoek van een website gelijk verwijderd wordt. Dit moet het moeilijker maken om advertentie profiel te maken met jou surf gedrag.

Deze Add-On is gemaakt door Electronic Frontier Foundation. Dit is een organisatie die zich o.a. inzet tegen een open internet. Meer kan je hier lezen.

Download Add-On