TENET: De film die je in IMAX moet zien!

Nog twee nachten slapen en dan is het eindelijk zover. Hij is door Corona al een paar keer uitgesteld maar hij komt er echt aan. De meeste mensen noemen het al de knaller van het jaar: TENET! Het verhaal is spectaculair en origineel. Het wordt een combinatie van James Bond en Interception genoemd maar dat is niet waar deze blog over gaat. Ik ga twee redens geven waarom je deze film absoluut in IMAX moet zien. Want.. ondanks dat wij in Nederland alleen IMAX Digital hebben is geen reden om deze fantastische IMAX zalen bij Pathé te ontwijken!

Het curved (gebogen) IMAX scherm

Een IMAX scherm is Nederland tot 35% groter dan een normaal projector scherm in de bioscoop. Dit zorgt er voor dat je veel meer details ziet in de film en geeft jou het gevoel dat je in de film zit door het grote curved (gebogen) scherm. Een aantal IMAX zalen van Pathé zijn inmiddels geüpgraded naar de nieuwe laser projectoren van IMAX. De twee laser projectoren zorgen voor haarscherp beeld voor de allermooiste film beleving 🍿.

De twee laser projecten zorgen voor een zeer hoog contrast en dit verschil zie je echt. Ik zou je zelfs aanraden om TENET twee keer te kijken. Een keer in IMAX en een keer in een reguliere zaal. Je zal de verschillen duidelijk zien en horen.

Het geluid van IMAX

IMAX staat niet alleen bekend om het beeld maar ook om het geluid. Je kan helemaal wegtrillen in een IMAX zaal door het fantastische speaker systeem. Het systeem is tegenwoordig uitgerust met het nieuwe 12.1 geluidstechnologie. Dit moet er voor zorgen dat je het geluid nog meer om je heen hoort zoals in Dolby Atmos. De diepe bas van IMAX is helaas niet te evenaren in Dolby Atmos. Nog een reden om naar IMAX te gaan. Er staan vaak meer speakers achter het bioscoopscherm dan je denkt.

Wil je extra voordelig naar TENET in IMAX? Ga dan in de ochtend! Je betaald bij Pathé dan maar 2/3 van de reguliere prijs! Een kaartje kost dan maar €10,50 i.p.v. €15,50 en is zeker de moeite waard! Boek je kaartjes hier.

Nieuwste TENET trailer

Disclaimer: Pathe sponsors dit bericht niet. Dit is op eigen initiatief. Beelden van TENET zijn eigendom van Warner Bros. Bronnen: https://www.digitaltrends.com/home-theater/imax-with-laser-tour/ & https://nl.wikipedia.org/wiki/IMAX